Hanousek a spol. - Tábory a akce pro děti

Plánované akce

  • Letní dětský tábor

    13. - 28. 7. 2024
  • Chatový tábor Rakousy

    27. - 29. 9. 2024
  • Zimní dětský tábor

    15. - 22. 2. 2025

Hanousek a spol. na Facebooku

Hanousek na Facebooku

Zimní tábor Letopisy Narnie

Pec pod Sněžkou
12. - 19. 3. 2011

O probělhém táboře

Tentokráte se paní zima ujala vlády nad krajinou poměrně brzy a zpočátku nešetřila ani sněhem. Časem však jako by zásoby této studené peřiny došly a z oblak padal již jen déšť nebo se usmívalo sluníčko. I na nás v den odjezdu dopadaly jeho hřejivé paprsky a krom lyžařské výbavy nic nenasvědčovalo tomu, že se v tento čas chystáme na hory. I přes toto spíše jarní počasí naštěstí v Peci nejaký ten sníh zbyl, tak že jsme se mohli začít těšit na lyžovačku. Na náš příjezd se krom pana správce, který nám jako vždy odvezl k chatě batožinu, přišlo podívat i několik zdejších srnek (asi se také podivovaly, co si tu počneme s lyžema...:).

Po zhruba půlhodinové cestě údolím řeky Úpy se na obzoru objevila nám již dobře známá Chata pod Studničnou - stylová horská chaloupka, ukrytá hluboko v lesích při úpatí Studniční hory v nadmořské výšce 840m. Zde o nás vždy vzorně pečuje pan správce společně s paní správcovou a to nejen o dopravu lyžařského vybavení od SKIBUSu, ale i o naše žaludky. Výtečná domácí strava a ty moučníky podávané po večeři...

Dle dávného příběhu jsme do pohádkové Narnie vstoupili starou skříní, kde nás faun Tumnus naléhavě žádal o pomoc neb letní královna Jadis chce rozpustit všechen sníh. To jsme jakožto milovníci zimních sportů nemohli dopustit a svou pomoc přislíbili. Na tuto nebezpečnou cestu byl každý z nás obdarován kouzelným amuletem, čímž jsme získali ochranu samotného krále Aslana. Nic už nám tedy nestálo v cestě vstříc dobrodružství a lyžařskému výcviku.

Celotáborová etapová hra (CETEH):

  • Noční zahájení - předání Narnijských amuletů
  • Vánoce v Narnii
  • Aslanovo vojsko
  • Piráti
  • Modlitba za Aslana
  • Kazetostop fauna Tumnuse
  • Bitva s královnou Jadis
  • Zakončení - vyhlášení výsledků, rozdání diplomů a cen

Rozlyžování a rozdělení lyžařských družstev, které jsme již tradičně provedli poblíž plání za hotelem Horizont na vleku SOCHOR, provázelo teplé a slunečné počasí. Zde jsou ideální podmínky pro začínající snowboardity i středně pokročilé lyžníky. SKI-BUS nás každý den rozvážel nejen na již zmiňované pláně, ale také do areálu SKI-PEC, kde jsme postupně okusili sjezdovky Javor, Smrk, Zahrádky a Bramberk včetně zdejší sedačkové lanovky. O snowboardisty opět pečoval Pája s Tomášem. Společně se tak zasloužili o zdokonalování jejich dovedností.

I přes slušné počasí nás trochu trápila absence čerstvého sněhu, tak že se na sjezdovkách objevovaly i ledové plotny, při jejichž zdolávání bylo potřeba dbát zvýšené opatrnosti. Místo očekávaných sněhových vloček na nás letní královna seslala déšť, tak že jsme se museli na jeden den uchýlit pod střechu naší chaloupky. Nepřízeň počasí však netrvala dlouho a závěrečný (b)obří slalom jsme absolvovali na Zahrádkách za mírného sněžení. Sice jsme si odtud přivezli jednu zlomenou (přisednutou) ručku, ale jinak neměl lyžařský výcvik dalších "vad na kráse".

Nevynechali jsme ani žádnou z oblíbených aktivit z předešlých let, jako noční lyžování, snowtubing a taneční podložky (step mania). V rámci odpočinkového dne jsme opět zavítali do bazénu v hotelu Horizont. Naše unavená těla relaxovala i ve zdejší vířivce s krásně teplou vodou. Jen zdolání Sněžky muselo být i letos odloženo na příští rok, neb obloha nebyla natolik jasná, aby nám umožnila daleký rozhled na okolní krajinu z nejvyšši hory České republiky.

Letní královna se nás sice pokusila získat na svou stranu - uspořádala velkolepou hostinu a následnou koktejlpárty - těmto svodům jsme však nepodlehli, a tak došlo i na pečlivě připravované štíty a sněhové koule. Vojsko krále Aslana vystupovalo zpočátku poněkud nesměle, ale časem získalo na bitevním poli převahu. Královna Jadis byla donucena uzavřít dohodu, ve které má každé roční období své místo. Poté pokryl krajinu další příval sněhu, tak že jsme si užili Narnii doslova jako z pohádky.

S posledním večerem přišel čas slavnostního vyhlášení výsledků celotáborové hry, včetně ocenění nejlepších lyžníků za podané výkony při obřím slalomu, který představoval vyvrcholení lyžařského výcviku. Předávání medajlí, poháru, diplomů a cen bylo předzvěstí návratu do svých domovů. Na tuto dlouho cestu nás paní spravcová již tradičně vybavila dostatečným množstvím řízků. Zbývalo jen rozloučení se Studniční horou, zasněženou Narnií a jejími obyvateli a autobus už nás se spoustou zážitků odvážel zpět do Prahy k hotelu Olympik. Tož tedy brzy na viděnou na některé z připravovaných "weekendovek" a letním táboře !

Další dokumenty

Vedoucí

  • hlavas hlavní vedoucí - Pavel "Hanousek"
    specializace - sjezdovky, běžky
  • Dave uvolněný vedoucí - David
    specializace - sjezdovky, běžky
  • Pája vedoucí - Pája
    specializace - snowboard, sjezdovky
  • Jirka vedoucí - Jirka
    specializace - sjezdovky, snowboard, běžky
  • Tomáš vedoucí - Tomáš
    specializace - snowboard, běžky
  • lenka zdravotnice - Lenka
    specializace - pekáče, saně, dlahy
 

Přihlášené děti

jméno věk
Badinová Petra 10 let
Dittrich Ondřej 9 let
Dvořák Matouš 14 let
Feryna Jan 12 let
Ferynová Magdaléna 7 let
Hledíková Barbora 11 let
Hostinská Marie 11 let
Kondisová Aneta 10 let
Král Jan 8 let
Králová Anna 10 let
Lukavský Dominik 14 let
Mareš Jakub 14 let
Novotná Kristýna 7 let
Pavlíková Kateřina 8 let
Pečinková Irena 15 let
Polák Filip 12 let
Polák Tomáš 14 let
Ružbacká Diana 13 let
Sejtková Eliška 8 let
Skála Filip 12 let
Sukop Matěj 10 let
Sušická Anna 9 let
Sušický Vojtěch 7 let
Šmehlík Radomír 15 let
Šmejcká Rebeca 12 let
Štěpánová Tereza 10 let
Štros Jan 15 let
Ullrichová Barbora 15 let
 

Hanousek a spol., z.s., Praha 8 - hanousek@hanousek.com - 604 503 604, 284 684 981

správce webu Martin Žaloudek, grafika Roman Novotný