Hanousek a spol. - Tábory a akce pro děti

Plánované akce

  • Škola čar a kouzel

    13. - 28. 7. 2024
  • Chatový tábor Rakousy

    27. - 29. 9. 2024
  • Zimní dětský tábor

    15. - 22. 2. 2025

Hanousek a spol. na Facebooku

Hanousek na Facebooku

Zimní tábor Vesmírné dobrodružství

Pec pod Sněžkou
4. - 11. 2. 2012

O proběhlém táboře

Na planetě Zemi se tenčí zásoby vody. Jedinou nadějí pro lidstvo je nedávno objevená Ledová planeta. S vědeckou expedicí, která byla na tuto planetu vyslána, však ztrácí řídící středisko HASA (Hanousek A Spol Agency) spojení. Nikdo nedokáže říci, co se přihodilo. Jedná se jen o poruchu spojení nebo je posádka v ohrožení? Kdo dokončí průzkum Ledové planety a zachrání Zemi? A právě zde začíná náš příběh...

Autobus odváží skupinu neohrožených astronautů od hotelu Olympik do kosmického výcvikového střediska v Peci pod Sněžkou. Speciální terénní vůz vyváží na Chatu pod Studničnou zavazadla astronautů, skafandry, speciální výstroj a také jednotlivé díly naší rakety. V rámci simulace podmínek na Ledové planetě jsou všichni vystaveni teplotám až -24°C.

Náročný výcvik astronautů vedou ti nejlepší specialisté ve složení: Hanousek - náčelník flotily, ředitel HASA; Pája – letec, pilot bezpilotních raket; George – šéf kosmické bezpečnosti; Tomáš – vedoucí vědeckého a průzkumného týmu; Lenka – zdravotní důstojník; Dave – komunikační důstojník; Barča – hosteska. Raketa je připravena, ale z důvodu špatného počasí nedává HASA souhlas ke startu. Iniciativy se ujímá tým našich specialistů a i přes zákaz z řídícího střediska spouští odpočítávání startu rakety...

Celotáborová etapová hra (CETEH):

  • Příprava astronautů na kosmické základně
  • Start rakety, přistání na Ledové planetě
  • Vesmírné pozemnky - průzkum Ledové planety
  • Hledání naleziště ledu
  • Vesmírná koktejlpárty
  • Těžba vody z ledu
  • Vesmírný kazetostop
  • Obrana základny na Ledové planetě
  • Návrat na planetu Zemi
  • Zakončení - vyhlášení výsledků, rozdání diplomů a cen

Pro bezpečný pohyb na Ledové planetě bylo pro astronauty zvládnutí lyžařských dovedností nutností. V rámci přípravy astronautů na kosmické základně jsme se tedy hned druhý den pustili do lyžařského výcviku. Rozlyžování a rozdělení lyžařských družstev jsme již tradičně provedli poblíž plání za hotelem Horizont, na vleku SOCHOR. Zde jsou ideální podmínky pro začínající snowboardisty i středně pokročilé lyžníky. SKI-BUS každý den rozvážel naše astronauty nejen na již zmiňované pláně, ale také do areálu SKI-PEC, kde jsme postupně okusili sjezdovky Javor, Smrk, Zahrádky a Bramberk včetně zdejší sedačkové lanovky. O snowboardisty opět pečoval Pája s Tomášem. Společně se tak zasloužili o zdokonalování jejich dovedností.

Mrazivé počasí panující na Ledové planetě činilo zpočátku zejména mladším astronautům určité potíže, ale aktivním pohybem se nám podařilo zimu vyhnat i z jejich skafandrů. Noce na Ledové planetě však zcela opanoval mráz, na který již naše vybavení nestačilo. S ohledem na zdraví astronautů jsme tedy museli vynechat tradiční noční lyžování na Javoru. K večernímu dovádění na vesmírné základně nám však dobře posloužily taneční podložky (stepmania), které do programu zařadil vedoucí vědeckého týmu Tomáš. V rámci odpočinkového dne jsme využili k relaxaci bazén v hotelu Horizont, včetně vířivky s krásně teplou vodou, kde si naši astronauti uvolnili unavená těla.

Našemu týmu specialistů se společnými silami dařilo překonávat náročné podmínky panující na Ledové planetě. Kromě zajištění tolik potřebných zdrojů vody pro planetu Zemi, se nám podařilo zachránit i zbylé členy první vědecké mise. Po úspěšné obraně kosmické základny před neznámými tvory z Ledové planety přišel čas návratu na naší domovskou planetu. Důvěru k pilotování rakety dostala tentokráte Markéta, která hravě zvládla i průlet atmosférou a bezpečně přistála u kosmického výcvikového střediska v Peci pod Sněžkou. Zde proběhlo i slavnostní vyhlášení výsledků celotáborové hry, včetně ocenění nejlepších lyžníků za podané výkony při "Meziplanetárním slalomu". Předávání medajlí, poháru, diplomů a cen bylo předzvěstí návratu do svých domovů. Na tuto dlouho cestu nás paní správcová vybavila dostatečným množstvím řízků, aby nikdo z astronautů při návratu k Olympiku nestrádal.

Krajina, kterou jsme opouštěli, byla sice mrazivá, ale sluneční paprsky dokázaly vykouzlit ze závějí čerstvého sněhu doslova pohádkovou krajinu. Z této pohádky jsme se společně se zachráněnými členy první expedice, s novými zážitky a v dobré pohodě vrátili zpět do Prahy. Těším se tedy brzy na viděnou na některé z připravovaných "weekendovek" a letním táboře !

Přiložené dokumenty

Vedoucí

  • hlavas hlavní vedoucí - Pavel "Hanousek"
    specializace - sjezdovky, běžky
  • Dave uvolněný vedoucí - David
    specializace - sjezdovky, běžky
  • Pája vedoucí - Pája
    specializace - snowboard, sjezdovky
  • Jirka vedoucí - Jirka
    specializace - sjezdovky, snowboard, běžky
  • Tomáš vedoucí - Tomáš
    specializace - snowboard, běžky
  • lenka zdravotnice - Lenka
    specializace - pekáče, saně, dlahy
 

Další dobrovolníci

  • Dia uvolněná vedoucí - Diana
    specializace - běžky
  • Markéta uvolněná vedoucí - Markéta
    specializace - snowboard, sjezdovky
  • Barča praktikantka - Bára
    specializace - sjezdovky
 

Přihlášené děti

jméno věk
Badinová Petra 11 let
Dittrich Ondřej 10 let
Dvořák Matouš 15 let
Feryna Jan 13 let
Ferynová Magdaléna 8 let
Licek Petr 15 let
Lukavský Dominik 15 let
Mareš Jakub 15 let
Mužík Jakub 15 let
Polák Filip 13 let
Sejtková Eliška 9 let
Skála Filip 13 let
Sukop Matěj 11 let
Sušická Anna 10 let
Sušický Vojtěch 8 let
Svobodová Šárka 11 let
Štěpánová Tereza 11 let
Štros Jan 15 let
Tušla Oliver 9 let
Veselý Adam 10 let
Veselý Mateas 7 let
Vítová Kristýna 8 let
 

Hanousek a spol., z.s., Praha 8 - hanousek@hanousek.com - 604 503 604, 284 684 981

správce webu Martin Žaloudek, grafika Roman Novotný